Ny formand i JAK Danmark

Jakob Mikkelsen træder af som formand for JAK Danmark. Han blev formand for foreningen første gang i 1998. Jakob Mikkelsen afløses af Lone Malm.

På JAK Danmarks årsmøde i Ringe på Fyn lørdag den 14. marts pegede en enstemmig bestyrelse på en ny formand som led i det generationsskifte, foreningen nu tager hul på. JAK Danmark arbejder for et samfund, med et retfærdigt økonomisk system.
Generalforsamlingen stemte for den nye formand, som blev 46-årige ingeniør Lone Malm. Hun overtager formandsstolen efter, Jakob Mikkelsen, som første gang satte sig i sædet i 1998.
“Fremadrettet bliver mit fokus at øge samarbejdet med organisationer og personer, der deler eller sympatiserer med vores tanker. Jeg vil gerne nå lidt tættere på at stille forslag til konkrete ændringer i den måde, vores samfunds økonomi fungerer på,” siger Lone Malm.

Piketty til debat
“Jeg vil også gerne øge samarbejdet med de pengeinstitutter, der er inspireret af JAKs tanker,” lyder det fra Lone Malm, som ud over formandsposten i JAK Danmark også sidder i bestyrelsen for det bæredygtige pengeinstitut Folkesparekassen.
Jakob Mikkelsen bliver i øvrigt siddende i bestyrelsen. Ud over ham blev Lis Poulsen genvalgt til bestyrelsen.
På årsmødet fortalte Tune Revsgaard fra Gode Penge om den franske økonom, Thomas Piketty. Herefter var der debat om økonomi og ikke mindst alternative tanker om økonomi.
JAK Danmark arbejder for en økonomi uden rente og uden spekulation.

JAK Danmark blev stiftet i 1931 og har siden arbejdet med at udvikle et retfærdigt økonomisk system. JAK Danmark har gennem årene udbredt kendskabet til bevægelsens tanker og inspireret andre til at tænke i alternative økonomiske systemer.