JAK Danmark på Folkemødet 2014

JAK Danmark er blevet inviteret til at deltage i et teltfællesskab på Folkemødet på Bornholm 2014. Vi fik en henvendelse fra NOAH og Frie Bønder Levende Land om at støtte deres deltagelse, alternativt selv deltage. Vi besluttede i bestyrelsen at gøre forsøget og deltage vel vidende, at det er et krævende arrangement, men også et arrangement med mange muligheder.

Hvad er Folkemødet på Bornholm?
Ideen til Folkemødet på Bornholm stammer fra Sverige, hvor de har Almedalsveckan, hvor folket og politikerne møder hinanden. So ein Ding muss wir auch haben, sagde de så på syngende bornholmsk, og som sagt så gjort. Nu mødes små og (måske mest) store på Bornholm. Det er efterhånden ved at være ret stort, så det er en udfordring at få overnatning osv. inden for rimelig afstand og til rimelig pris, men det er lykkedes – i det mindste det med prisen.

Forventninger til Folkemødet
Vi befinder os for nuværende rigtig godt sammen med de to andre i teltet, og vi tror, at vi er gode for hinanden rent publikumsmæssigt. Vi deler telt, hvor der vil komme masser af gæster. I løbet af Folkemødet vil vi invitere gæster til en snak og måske også tænde for mikrofonen en gang imellem. Som beskrevet nedenfor er der også mulighed for at ”optræde” for et lidt større publikum ved et arrangement på den nærliggende skole.

En udfordring
Som landet ligger lige nu, er den største udfordring at få fremstillet noget oplysningsmateriale til uddeling og til at skabe dialogen med gæsterne over. Men det skal nok gå.

image
Vi har fået stadeplads tildelt, nemlig nr. D 14 beliggende på DANCHELS område. Danchel Anlæg ligger øverst oppe langs Strandvejen, som er den gennemgående vej forbi alle aktiviteter og ganske kort fra pladsen med hovedaktiviteterne. Vi har bestilt telt opsat og nedtaget, og vi har bestilt et el-anlæg med kaffemaskine og med udtag til mikrofonanlæg. Det mødetelt, der findes på Danchels anlæg, er stort set booket, men er også blandt de dyre telte. Ca. 50 meter fra vores stadeplads ligger Kongeskærskolen med tre fuldt moderne udstyrede klasselokaler med borde og stole – med plads til 40 personer. Der kan sikkert nok være i alt 50 personer. Da der er spærretider, hvor folkemødet har særlige arrangementer, kunne vi få torsdag eftermiddag, dele af fredag og dele af lørdag til vore møder på skolen eller i et telt. Vi har valgt at satse på fredag fra kl. 14.45 til 17.00 og i et lokale på Kongeskærskolen.

Indtil videre er det besluttet, at Lis og Kurt Poulsen samt Jakob MIkkelsen deltager.